utorok 16. mája 2017

Mrkvová torta

 

Mrkvová torta

 

 Prísady:

  • 7 ks strúhanej mrkvy,
  • 1 hrnček (2,5 dl) eritritu
  • 2 hrnčeky ryžovej múky,
  • 1/2 hrnčeka roztopenej masti
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 1 kl sóda birkarbóny,
  • 4 celé vajcia,
  • šťava a kôra z 1 citróna,
  • soľ,
  • trošku škorice.

Príprava:
Vajcia s eritritom vyšľaháme do peny, pridáme múku, sóda birkarbónu, soľ, prášok do pečiva, masť, škoricu, citrónovú šťavu a kôru, nakoniec strúhanú mrkvu. zľahka premiešame, nalejeme do papierom vystlanej formy, pečieme cca 40 minút vo vyhriatej rúre na 200 stupňov. Vrch môžeme potrieť mrkvovým lekvárom, alebo penu z bielkov a ešte trošku zapečieme.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/100678020495209/

2 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mrkva je super surovina do sladkých aj slaných jedál, to mi na ňu príde fajn. Len je škoda, že sa o nej hrozne často hovorí ako o niečom, čo je super na oči. Ako áno, do istej miery je. Ale nie je to samospásne. Radšej si tu prečítať článok o tom, ako kvalitu zraku ovplyvňuje napríklad osvetlenie a jeho výrobcovia. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Vitamíny rozpustné v tukoch

Vitamíny rozpustné v tukoch Vitamín A ( retinol, axeroftol ) Nachádzame ho v dvoch formách – ako predstupeň hotového vitamínu...